UVJETI PRODAJE

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na web stranici.

ISPORUČITELJ (PRODAVATELJ) ROBE PONUĐENE NA OVOJ STRANICI JE :

 • Planet obuća d.o.o. – društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge
 • Adresa : Azize Šaćirbegović  br. 90, 71000 Sarajevo (BIH)
 • JIB : 4201125570003
 • Sud kod kojeg je firma upisana u Sudski registar : Općinski sud u Sarajevu
 • MBSU: 65-010505-10 (1-25726)
 • Kapital subjekta upisa: 643.497,05KM
 • Osnivači društva: Tomislav Filipović, Nina commerce d.o.o. Zagreb
 • Lica ovlaštena za zastupanje: Tomislav Filipović, Antonio Jonjić
 • Transakcijski račun: Uni Credit bank dd, 3383202266425573
 • Telefon: +387/32/201-531
 • Mail: [email protected]
 • Web: www.planet-obuca.ba

KUPAC ROBE JE:

Posjetitelj trgovine ili internet stranice koji odabere i pristane na kupovinu barem jednog proizvoda po načinima i uvjetu plaćanja.

NAČINI  I UVJETI PLAĆANJA U TRGOVINAMA:
Sve su cijene izražene u konvertibilnim markama (KM) sa uključenim PDV-om i mogu se platini:
– gotovinski, 100% avansno
– kartično, na 6 rata za iznos preko 100,00KM (Visa, MasterCard i Diners)
– virmanski, po računu avansno
– kreditno, za penzionere do 6 rata bez učešća i žiranata
– poklon bonom

NAČINI  I UVJETI PLAĆANJA NA WEB STRANICI:
– gotovinski, pouzećem dostavljaču 5,00KM na cijenu proizvoda

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Planet obuća d.o.o. (www.planet-obuca.ba) obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Planet obuća d.o.o. (www.planet-obuca.ba) i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti te se obvezuju da će Vaše osobne podatke čuvati u tajnosti, neće ih distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti.
Kontakt podatci za informacije o zaštiti podataka:
Mail: [email protected] Telefon:+387/32/201-531

POTROŠAČKE PRITUŽBE

Sve eventualne potrošačke prigovore, pritužbe i žalbe možete dostaviti pismenim putem na sljedeće načine:

– predati osoblju trgovine

– poslati poštom na adresu: Planet obuća d.o.o., Azize Šaćirbegović br. 90, 71000 Sarajevo

– poslati na e-mail adresu: planetobuca.bih@gmail.com

Na sve poslane prigovore, pritužbe, žalbe potrošač će dobiti odgovor u roku od 8 dana.

REKLAMACIJE U SLUČAJU MATERIJALNOG NEDOSTATKA

U slučaju kupovine artikla u trgovinama Planet obuće i materijalnog nedostatka na istom, kupac vraća proizvod isključivo u trgovinu gdje je kupljen uz predočenje fiskalnog računa i naznakom o kojem se nedostatku radi.

U slučaju kupovine artikla na web stranici Planet obuće i materijalnog nedostatka na istom, kupac isključivo pismenim putem poštom na adresu: Planet obuća d.o.o., Azize Šaćirbegović br. 90, 71000 Sarajevo ili e-mailom na adresu: [email protected] podnosi zahtjev za reklamaciju sa naznakom o kojem se nedostatku radi i brojem fiskalnog računa.

Nedostatak na proizvodu se utvrđuje od strane stručnih lica firme Planet obuća doo osim kada je nužno dokazivanje  vještačenjem u za to ovlaštenim ustanovama.

Ako se nedostatak na proizvodu pojavi u roku od šest mjeseci od dana prelaza rizika na potrošača, a trgovac smatra da nedostatak u tom trenutku nije postojao, troškove vještačenja snosi trgovac, a ako se nedostatak pojavi nakon šest mjeseci a ne kasnije od 24 mjeseca troškove snosi trgovac ili potrošač ovisno o rezultatu vještačenja.

Zaprimljene reklamacije trgovac je dužan riješiti u roku od 15 dana od primitka i o istom obavijestiti kupca.

Kupcu koji vrši povrat robe uvijek pripada pravo prema njegovom odabiru:
– zamjenu za novi proizvod
– popravak samo uz njegov pristanak
– povrat novca (kod povrata novca kupcu se obavezno vraća onaj iznos koji je platio bez obzira da li je došlo do promjene cijena (sniženja ili povećanja)

ZAMJENA I POVRAT NOVE ROBE

Artikle kupljene u trgovinama Planet obuće kupac mijenja ili vraća isključivo u trgovini u kojoj je kupljen artikal, uz obavezno predočenje fiskanog računa i originalne ambalaže.

Artikle kupljene na web stranici  nije moguće zamijeniti u trgovinama Planet obuće.
Zahtjev za zamjenu ili povrat sa obrazloženjem podnosite isključivo pismenim putem poštom na adresu: Planet obuća d.o.o., Azize Šaćirbegović br. 90, 71000 Sarajevo ili e-mailom na adresu: [email protected]

Nakon što zatražite zamjenu ili povrat kontaktirat će vas naše osoblje i dati dalje upute.

U iznimnim situacijama ako naručeni artikl nismo u mogućnosti isporučiti, zadržavamo pravo uz Vašu suglasnost isporučiti zamjenski artikl koji cijenom odgovara naručenom ili možemo stornirati Vašu narudžbu. U pojedinim slučajevima, pogotovo kod artikla na akciji, moguće je da neki od naručenih artikla nismo u mogućnosti isporučiti te da je naručeni artikl rasprodan o čemu ćemo Vas obavijestiti putem e-maila. Trošak povrata u slučaju zamjene kupljenog proizvoda snosi kupac.

DOSTAVA I UVJETI ISPORUKE

Dostava robe se vrši brzom poštom Express one doo u roku od 24-48h od potvrde raspoloživosti artikla na Vaš mail. Subota i nedjelja nisu uključene u vrijeme dostave.

Troškove dostave snosi kupac. Cijena dostave je 5,00KM i ista se plaća dostavljaču prilikom preuzimanja i plaćanja robe.

Prilikom kupnje jasno će biti naglašeno u košarici koliki je iznos dostave, a koliki robe dok će se naplata vršiti zbirno.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Ako niste na adresi dostave dostavljač će vas kontaktirati telefonski da dogovorite termin ili drugu adresu dostave.

ODRŽAVANJE OBUĆE

Za svu obuću važi pravilo da je strogo zabranjeno pranje u stroju za pranje rublja.

Prema važećim zakonima, obuća se označava piktogramima, odnosno grafičkim oznakama koje pokazuju od kojih materijala je napravljeno lice, podstava i đon obuće. Sva obuća ima svoja svojstva vezana za upotrebu ovisno o vrsti materijala koji je upotrebljen za izradu gornjišta, vrstu đona, načinu izrade same obuće, odnosno na posebne tehnologije kod obrade materijala i izrade obuće. Prema vrsti materijala koji je upotrebljen za izradu gornjišta obuće se koristi za različite namjene. Npr. obuća koja je napravljena od vulkanizirane gume, primjerena je za korištenje u izrazito vlažnim uvjetima. Zbog napredne tehnologije za istu namjenu je upotrebljiva obuća i od drugih materijala pod uvjetom da je kod izrade korištena posebna membrana, kao što je GORATEX, SYMPATEX i drugi materijali čiji nazivi uglavnom završava sa TEX. Takva obuća je primjerena za nošenje u izrazito vlažnim uvjetima, ali treba imati u vidu da nakon boravka u tim uvjetima sat-dva gubi svoja svojstava i propušta vodu. Obuća od prirodne kože, ako nije obrađena posebnim tehnološkim procesima, nije primjerna za upotrebu u izrazito vlažnim uvjetima. Naime, koža je prirodni materijal i njena prirodna osobina je da upija vodu. Ova prirodna osobina kože se može umanjiti korištenjem posebnim sredstvima za impregnaciju obuće koje se mogu kupiti u našim trgovinama. Dobra osobina prirodne kože je da omogućava da noga u obući od kože “diše”. Obuća od umjetnih materijala ima nešto bolje osobine od prirodne kože, jer je osobina upijanja vode dosta slabija, ali zato i “disanje” noge nije moguće kao kod prirodnih materijala.

Obuća izrađena od brušene kože nije uopće primjerna za nošenje u izrazito vlažnim uvjetima. Obuća od ovakvih materijala primjerena je samo za upotrebu za suho vrijeme. Kod izrade obuće bitno je obratiti pažnju da li je gornjište spojene s đonom ljepljenjem ili šivanjem. Naime, kod izrade obuće šivanjem ista je mekanija, ali nije prikladna za upotrebu u izrazito vlažnom vremenu. Obuća koja je izrađena ljepljenjem  je prikladnija za upotrebu u vlažnom vremenu i to pogotovo ako je gornjište od umjetnih materijala. Za kupce je bitno da obuća nije vodonepropusna ukoliko to nije izričito navedeno u deklaraciji proizvoda. Platnena obuća je namijenjena za upotrebu u suhom vremenu, jer je izrađena od tekstila. Važno je napomenuti da se ova obuća ne smije prati niti ručno niti strojno, jer izrada obuće, tekstilni materijal gornjišta i spajanje đona ljepljenjem to onemogućava. Bitno je da kupci obuću upotrebljavaju prikladno uvjetima za koje je namijenjena, a isto tako da održavaju obuću u skladu s deklaracijom i na primjereni način. Korištenje i održavanje obuće u suprotnosti s njenom namjenom direktno utječu na nemogućnost uvažavanja zahtjeva za reklamacijom.

DEFINICIJE OBUĆE, PIKTOGRAMI I PISANE OZNAKE